Üdv minden kiváncsinak az új felületen!

A 2023-as új év költözéssel kezdődött. A költözés mindig azzal jár, hogy egy kicsit megváltozik az ember is. Régi igazság, hogy “költözz el és sorsod is megváltozik!” Főleg hogy a mostani világunk amúgy is a nagy változások-változtatások kora! Ilyenkor dolgainkat pakolgatva önkéntelenül is szelektálni kezdünk: mi az amit érdemes magunkkal vinni, mi az amitől most megszabadulhatunk? Nem csak a szekrények tartalmára gondolok, de szellemi nagytakarításra is – itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Tizenkét éve után úgy érzékelem, hogy letelt az “egy agyféltekés” gondolkozás korszaka. Eddig jellemzően vagy a ráció, vagy a szellemtudomány töltötte ki egy-egy ember gondolkozását, alapvetően meghatározva a világhoz való beállítottságát, de a “józan paraszt” ritka volt, mint a fehér holló… Aki két lábbal állt a földön, nem csak maga elé nézett, de felfelé is… Persze nem véletlenül állt elő ez a helyzet az utóbbi száz év eszement háborúi után: irtották is a józan parasztokat a kuláklistázások kezdete óta, és azóta is. Meg akinek nem tetszett a rendszer. Közben felváltva hülyítve a népet hol kommunizmussal, hol kapitalizmussal. Csak azért, hogy a lényeg ne látszódjon:

“Az ipari civilizáció természeténél fogva egy kamatos-kamatra alapozott hosszú kifutási idejű piramisjáték.”
(William Ophuls)

És tudjuk: minden piramisjátékban sokat nyerhetnek kevesek az elején, de bizonyosan sokan vesztenek a végén. Game over.
A végén mindig kibújik a szög a zsákból! Főleg amikor ide-oda kezdik pakolgatni-rángatni azt a “zsákot”, jobbról-balról taszigálni, újabb és újabb, sokszor egymásnak is ellentmondó információkkal bombázni. Az emberi társadalom a szellemi térben is mocorog, nem csak az utcán és tereken. Kezd megutatkozni a “tartalma”, ami mindig három lehetséges hozzáállás ilyenkor:
1 – hívők, akik a fő narratíva mentén maradnak, ahhoz ragaszkodnak, aki mást mond az nem komplett,
2 – szkeptikusok, akiknek mindig gyanús az “egyedül üdvözítő megoldás”, többfelé nyitottak és alaposabbak,
3 – és végül maradnak a nem reagálók, a közömbösök, ide tartoznak az életúntak és életművészek tömegei is.

De lelki, erkölcsi, szellemi erők fogják az emberiség jövőjét kialakítani, fizikai erő(szak) csak rombolni tud ezen a téren.

Az egók korszakának csődje után ébred az új korszellem, és alakul a közös cél. Cél nélkül ugyanis nincs értelmes cselekvés. A jövőbe vezető út kezdete mindenki számára magányos ösvény, a kitaposott széles utak sehova vagy visszafelé vezetnek.  A társadalom, sőt az egyszerű emberi együttélés pilléreit is lerombolták már az utóbbi évszázadban. A törvényességet, a hitet, az igazságot, az emberi méltóságot. Mindezeket megsemmisítette az erkölcstelen, lelkiismeretlen és kultúra nélkül elszaporodott emberek uralma. Minden már csak hazugság. A hazugság lett a szerencsétlen bolygó tudatának és társadalmi viszonyainak alapja.

Milliók szenvednek gyerekkortól a kétkedésnek és hitetlenségnek ebben az állapotában skizofréniában, vagy lesznek pszichopaták, miközben felváltva hol nyugtatókon, hol hangulatjavítókon vagy pszichodelikus izgatószereken élnek…

Itt az ideje a szelektálásnak.

Addig nézzük mi zajlik éppen a Napban, Holdban és a csillagokban

(Nyitóképen a hajnali holdsarló a szigligeti vár felett 2023 január 19. Forrás: Nathional Geographic)

MEGJEGYZÉS:
1- Előfordulhat, hogy a költözést követően néhány külső-belső hivatkozás hibás címre mutat. Ha ez a saját hibámból van igyekszem kijavítani, de hozzászólásban is megköszönöm ha valaki ilyenről értesít!
2 – Ezúton köszönöm meg azoknak, akik az eltelt 12 év alatt több mint 880-ezerszer ide látogattak és figyelmet fordítottak kis szösszeneteimre 🙂
Sajnos egy az egyben nem lehetséges a látogatók statisztikáját a régi eOldalról átmenteni, de nem is ez a lényeg, hanem ami ezután jön!


Ébredjünk arra a napra!

Szólj hozzá!