Impresszum

 Ez egy csendes, hűs KIKÖTŐ.

Üdvözöllek utitársam!

Társak vagyunk ugyanis az úton, mióta megszülettünk. Anno szüleink felraktak erre a „hajóra” (vagy mire?) és útnak inditottak. Ki-ki megkapta uticsomagját – egy-két talentumát – és bandukol napról-napra tovább. Nincs megállás az úton.
Miért siránkoznánk tehát? Miért ne vághatnánk jó képet egy ilyen soha vissza nem térő „ingyen” utazási lehetőséghez?!

Ráadásul a korábban itt járt utazók rengeteg dolgot hagytak reánk (piramist, könyveket, mítoszt, mesét…), hogy mi se unatkozzunk útközben. Mennyivel nehezebb lehetett Ádámnak és Évának? Se hagyomány, se tapasztalat, se könyvtárak, se egyetemi oktatás, se pártok, se izmusok… Brrr. Csak a natúr paradicsom. Hogyan is bírták ki? Valahogyan bizonyosan, mert hisz itt vagyunk. Megyünk tehát tovább…

Mindenfélét visznek magukkal az utazók – sok feleslegeset is – de időnként EGY dologra bizonyosan szüksége van mindenkinek egy „kikötőben”:

TISZTA FORRÁSVÍZRE!

Ezeket a „forrásokat” szeretném megosztani. Amíg van mit.

Apám ezt úgy fejezte ki egyszer, hogy „Amit kaptál – azt tovább kell adni!

2011 augusztus

Varga István

P.S.: – ‘Metaxy’ annyit tesz, mint ‘köztesség’. Annyit jelent, mint útközben (lenni), utazni, az utazás az emberi lét alapvető és meghatározó strukturájaként értendő.

Valahonnan – valahová.

“Utazom – tehát vagyok”

„Man wandert nicht nur um anzukommen,
sondern vor allem, um unterwegs zu sein.” 
(Johann Wolfgang von Goethe)

(Az ember nem csak azért utazik, hogy megérkezzen,
hanem mindenek előtt hogy útközben legyen.)

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

A bejegyzések anyaga bizalmas. Titokban maradásához a Kio Kitó Holdingnak jogilag méltányolható érdeke fűződik. Amennyiben nem Ön az üzenet címzettje, kérem, szíveskedjen sürgősen elfelejteni, és törölni a memóriájából vagy egyéb adathordozókról. A bejegyzések a világhálóra való felkerülésük előtt alapos vírusellenőrzésen esnek át – de a vírusmentességet nem lehet garantálni! Legyen mindig óvatos!

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O