Türelem!

disraeli.jpg

Lehet nevetni a Tóra, a Biblia, vagy a Korán ki tudja honnan származó “jóslatain” és kijelentésein. De az nevet igazán, aki utoljára nevet! Mint olvashatjuk: “Keresztelő János idejétől fogva pedig mind mostanig erőszakoskodnak a mennyek országáért, és az erőszakoskodók ragadják el azt…” (Mt.11,12-15)

Hoppá! „Világosodik lassacskán az elmém…”. Vagyis a “mennyek” országa azóta is az erőszakoskodók prédája!?! Jó ezt tudni. Hogy a függelékben lévő 2000 évvel ezelőtti “megváltás”-sztori így csak egy önbeteljesítő jóslatként értelmezhető. Annak persze fantasztikus hagyaték! Sokra mennénk ugyanis egy olyan megváltással, aminek megtörténte után még vég nélkül folyik a gyilkolászás és az erőszak. No meg a végtelen vita, hogy először, vagy másodszor – jön, aminek jönnie kell? (Mellesleg kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni.)

Mindennek rendelt ideje van – mégha nehéz is kivárni több ezer évet. De ha már most születtünk, érdemes türelemmel lenni! Nem semmi, ami most jön majd, a nagy Vegyesek és Tehetségek győzelme után! Ahogyan egyre lelkesebb tempóban “győznek” – növelik az erőszakot– úgy vágják egyre gyorsabban maguk alatt a “fát” (saját erőforrásaikat).

Ezért nem kell várni már az “antikrisztusra” sem. Legalább száz éve itt dübörögnek ugyanis vas léptei a nem rég még gyönyörű Földünkön. A XX. században felzabálta Ázsiát-Afrikát, és Európa is kapott néhány övön aluli ütést a “gyomorszájára” (két világháború, Trianon, “holokauszt”). Most már nincs más hátra, mint előre…

A negyedik birodalom pedig erős lesz, mint a vas; mert miként a vas széttör és összezúz mindent; bizony mint a vas pusztít, mind amazokat szétzúzza és elpusztítja. ()

Minthogy láttad, hogy a hegyről kő szakad vala le kéz érintése nélkül, és szétzúzá a vasat, rezet, cserepet, ezüstöt és aranyat: a nagy Isten azt jelentette meg a királynak, a mi majd ezután lészen; és igaz az álom, és bizonyos annak értelme. (Dán. 2,40 és 45)

Mindennek rendelt ideje van! Ha akarjuk, ha nem. Kéz érintése nélkül is összeomlik, és akkor majd megtudjuk mellesleg azt is, hogy melyik írás volt az eredeti?! Melyikbe piszkáltak bele? Jó mulatság lesz. Amint betelik az ártatlan bárányok száma, olyan energia söpri el az álszent képmutatók világát, amilyenről még Einstein és Hawking sem álmodott…

A ki igazságtalan, legyen igazságtalan ezután is; és a ki fertelmes, legyen fertelmes ezután is; és a ki igaz, legyen igaz ezután is; és a ki szent, szenteltessék meg ezután is. (Jel. 22,11)

Sok-ezer éves játék fináléja közeleg. Ebben a történetben egy-egy generáció csupán egyetlen epizód. (Sokan – mint a színházban – azt is átalusszák.) Ha majd minden “népség” bemutatta produkcióját, jöhet a szereplők és “műsorszervezők” értékelése. Csak akkor lehet Ítéletnap.

A jövő így soha nem lehet más, mint örök szembenézés a múlttal. Ha tetszik – ha nem. A nagy Vegyesek és Tehetségek “győzelme” után. Egyre világosabban.

Addig jó nyaralást mindenkinek!

Az Élet titkát nem kapja meg soha,
Se gonosz őrült, se megszállt ostoba.
Csakis az Igazak öröklik a Rendet,
Amin nem üthet rést semmilyen eretnek.

Szólj hozzá!