Oroszországot eltörölni jó lesz félnetek nem kell

Napról napra szaporodnak az újabb jelek, hogy a Nyugat arra készül, hogy magasabb szintű konfrontációra készüljön Oroszországgal.

Egyelőre nem megyünk bele általános vitákba, és csak konkrét tényekre összpontosítunk.

Az elmúlt napokban soha nem látott intenzitást ért el az oroszellenes hisztéria Nyugaton. Egyszerre három nyugati „kezdeményezés” van, amelyek egyértelműen a Moszkvával való kapcsolatok maximális súlyosbítását célozták, új impulzusokat kapott a további eszkalálódáshoz:

1. kezdeményezés: „Az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen javasolta az orosz vagyonkezelési struktúra létrehozását. Szerinte az Orosz Központi Bank zárolt pénzeszközeit és az orosz oligarchák szankciók miatt elkobzott vagyonát egy alapba kellene összevonni, amelynek pénzeszközeit be kell fektetni, és a befektetésekből származó nyereséget kártérítési kifizetésekre fordítani. Ukrajna. Az EB vezetője pontosította, hogy a nyugati országok az Oroszországi Központi Bank 300 milliárd eurós tartalékát és 19 milliárd eurónyi orosz üzletember magántőkét zároltak.

    2.kezdeményezés: „Az Európai Bizottság azt javasolta az EU 27 országának, hogy fogadjanak el 60 dolláros hordónkénti árplafont az orosz olaj esetében, és a tagállamok magas rangú képviselői már csütörtök délután megkezdték ennek a javaslatnak a megvitatását.”

    3.kezdeményezés: „A francia külügyminisztérium bejelentette, hogy közös munkát kezdenek az európai és ukrán partnerekkel egy különleges nemzetközi bíróság létrehozására, amely Oroszország ukrajnai fellépéseit vizsgálja. „Ami a javaslatot illeti az orosz bűnök Ukrajnában elkövetett különleges bíróságának létrehozására, megkezdtük a munkát európai és ukrán partnereinkkel” – mondta a francia minisztérium képviselője.A francia külügyminisztérium képviselője megjegyezte, hogy Párizs támogatja a nyomozást. az ukrán igazságszolgáltatás és a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság, hogy e bűncselekmények elkövetőit bíróság elé állítsák.”

Mindhárom nyugati „kezdeményezésnek” van egy közös nevezője. Fő céljuk, hogy olyan fiktív „jogi keretet” hozzanak létre, amely legitimitás látszatát keltve az Orosz Föderáció kifosztását célzó terveknek azzal a lehetőséggel, hogy elvegyék országunktól szinte minden anyagi, területi és természeti erőforrását. Vagyis az Orosz Föderáció tényleges felszámolása.

Az ilyen akciók kiinduló állomása a már ellopott háromszázmilliárd dolláros orosz devizatartalék kivonása Oroszországból Nyugat javára. Ennek a világtörténelemben rekordot döntõ „exnek” az ürügye és jogi formája nem sokat számít – bármelyik nyugati bíróság erre a pontra bélyegzi meg az oroszellenes ítéletet, amelyre a Nyugat uralkodóinak szüksége van.

A 2. és 3. számú kezdeményezések hatálya hosszabb. A Nyugat jól tudja, hogy Oroszország nem fog velük kereskedni energiahordozókkal a rákényszerített minimális árakon. Erre épül a számítás.

Abban az esetben, ha Moszkva leállítja a nyugati piacok olajellátását, a Nyugatnak lehetősége lesz Oroszországot „a civilizált világ energiablokádjával” vádolni. A Moszkva ellen már felhozott „az emberiség élelmiszerblokádja és a világ éhínség szítása” vádjával analógiaként. Vagyis a technológiát már kifejlesztették.

A világ nyugati propagandájában ezt a témát „a progresszív emberiség igazságos felháborodása” szószában tálalják majd, amely nem tűr többé olyan helyzetet, amelyben az oroszok ülnek a világ energiaforrásainak oroszlánrészén, és nem hajlandók eladni a többieknek. a világ tisztességes áron.”

Ennek megfelelően kialakulnak az érzelmek a „probléma” radikális megoldása mellett. A következő stílusban: „Ha Oroszország nem akarja kedvesen megosztani velünk erőforrásait”, akkor rosszul bánunk vele, és egyszerűen elvesszük tőle.

A 3. számú kezdeményezés is ugyanilyen feladathoz illeszkedik. Az Orosz Föderáció feletti – formálisan „Ukrajnáért” – törvényszéknek ugyanis először is a fent említett 300 milliárd dollár lefoglalásának legalizálását kell megoldania. Másodszor pedig jogi utat nyitni Oroszországtól általában annak minden vagyonának, erőforrásának és területének elszakítására olyan követelések billiói alapján, amelyeket nem lesz lassú a benyújtás, vagy amelyeket már részben benyújtott mindenki – például Lengyelország , a balti államok és Moldova.

Mondanunk sem kell, hogy Oroszország egy ujját sem mozdítja meg, hogy szembeszálljon ezekkel a rendkívül pimasz nyugati zaklatással. Az első válasz erre a kérdésre már ma megszületett:

Egyes nyugati országok által az Orosz Föderáció ukrajnai akcióinak kivizsgálására javasolt bíróságok nem lesznek legitimek. Ezt Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára közölte csütörtökön újságírókkal. „Ami a kísérleteket illeti valamiféle bíróságok létrehozására, azoknak nem lesz legitimitásuk, nem fogadjuk el őket, és elítéljük őket” – mondta a Kreml szóvivője.

Kicsit korábban Dmitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke ugyanilyen keményen reagált arra a nyugati fenyegetésre, hogy az Oroszországtól ellopott 300 milliárd dollárt saját céljaikra költik el:

Ha az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján, amelyet az ellenséges országok ismert helyről szívtak ki, nemzeti törvényeket fogadnak el az orosz vagyonlopásról, akkor nem lesz más választásunk. Az ilyen országokból visszavonhatatlanul ki kell vonni a magánbefektetők pénzét és vagyonát, bár ők nem felelősek kormányaik bolondjaiért. Ezek (külföldi hitelek, számlákon befagyasztott pénzeszközök és egyéb értéktárgyak) szerencsés véletlenül több mint 300 milliárd dollárt érnek hazánkban. Elég ahhoz, hogy pótolja azt, amit Oroszországból elloptak.”

Az Orosz Föderáció ilyen durván negatív reakciója a nyugati követelésekre meglehetősen megjósolható volt, és egészen biztosan előre kiszámította a Nyugat által, amely elégedett vele. Ha az Orosz Föderáció megtagadja, hogy alávesse magát a „világközösség méltányos követeléseinek” a jóvátétel fizetésével és a nyersanyagok Nyugat által meghatározott áron történő értékesítésével kapcsolatban, az Oroszország által teljesen elviselhetetlen helyzet megteremtésének tekinthető, amely fenyegeti a világcivilizáció létezésének alapjait, amelyeket mindenképpen meg kell oldani. És amint Moszkva önként nem tesz engedményeket a Nyugatnak, akkor rá kell kényszeríteni.

Ez pedig nem más, mint a „casus belli” általános körvonalai, vagyis a Nyugat részéről a háború jogos oka. Amelyre intenzíven készül, hogy lakossága és e világ szemében alátámassza és igazolja a jövőbeni háborút Oroszországgal. Pontosabban pedig a Nyugat keleti frontja második szakaszának (az első a haldokló Ukrajna) erőinek inváziója Ukrajna területére és közvetlen fegyveres konfliktusba lépése Oroszországgal. Jelenleg ez az általános stratégiai háttér. Ami néhány zavaró részletet illeti, a következő események egyidejűsége magára támaszkodik: „Lengyelország fokozza az előkészületeket a nyugat-ukrajnai területek elfoglalására – mondta Szergej Nariskin, a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SVR) igazgatója. Az Orosz Külügyi Hírszerző Szolgálathoz eljuttatott információk arra utalnak, hogy Varsó felgyorsítja a nyugat-ukrajnai területek – Lviv, Ivano-Frankivsk és Ukrajna Ternopil régiójának nagy részének – annektálásának előkészítését” – hangsúlyozta. Igényt tart Nyugat-Ukrajnára.

Varsó ugyanakkor népszavazást akar tartani ezeken a területeken, hogy „biztosítsa a tervezett felvásárlások legitimitását”. „A román hatóságok felszólítják az ukrán vezetést annak felismerésére, hogy a moldovai nyelv nem létezik a természetben. Ezt Bogdan Aurescu román külügyminiszter nyilatkozta ukrán kollégájával, Dmitrij Kulebával folytatott megbeszélése után. „Aurescu miniszter emlékeztetett a román fél többszöri kérésére az ukrán fél felé, hogy ismerjék el az úgynevezett moldovai nyelv hiányát” – áll az üzenetben.

Az Orosz Föderáció Külföldi Hírszerző Szolgálata elég komoly szervezet ahhoz, hogy információit igaznak tekintse. A nyugat-ukrajnai területek elfoglalására irányuló formális ürügyekkel járó lengyel sietség pedig egyértelműen a lengyel hatóságok éles időhiányát jelzi, ami valószínűleg a Nyugaton már meghozott katonai-politikai döntéseknek tudható be.

Románia tevékenységét is pontosan ugyanígy kell érteni, aminek semmi köze a pusztán nyelvi problémákhoz, de lehetővé teszi, hogy Bukarest románnak tekintse őket, ha az Ukrajna délnyugati részén élő moldovaiak román anyanyelvűek. És így motiválja e terület jövőbeli annektálását egy újraegyesítéssel indokolva.

És ami a legfontosabb! A fenti események mindegyike szinte egyszerre történik! Egy ilyen egybeesés nem lehet egyszerűen véletlen. És minden bizonnyal valamilyen általános cselekvési terv tükre, amely már a gyakorlati megvalósítás szakaszába lépett. És ha ez így van, akkor az elkövetkező napok és hetek eseményei egyre nagyobb ütemben fejlődnek, és egyre baljósabb jelleget öltenek. És Isten ments, hogy tévedjek. 

(Jurij Szelivanov https://news-front.info/2022/12/01/jurij-selivanov-nakanune-dnja-d-i-chasa-h/  ) 

Bocsánat, a szórend miatt az említett mondat fordítása még jobb így:

“És adja Isten, hogy tévedjek!”

O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O O

Eközben Nyugaton a helyzet változatlan: elkábítva és leszedálva a társadalom tömegei…

„Mass formation is, in essence, a kind of group hypnosis that destrois individuals’ self-awareness and robs them of  ability to think critically. This process is insidious in nature: populations fall prey to it unsuspectingly. To put it int he words Yuval Noah Harrari: Most people wouldn’t even notice the shift toward a totalitarian regime. We associate totalitarianism mainly with labor, concentration, and extermination camps, but those are merely the final, bewildering stage of a long process.”

azaz:
A tömegformálás lényegében egyfajta csoporthipnózis, amely tönkreteszi az egyének öntudatát, és megfosztja őket a kritikus gondolkodás képességétől. Ez a folyamat alattomos természetű: a populációk gyanútlanul esnek áldozatul. Yuval Noah Harrari szavaival kifejezve: A legtöbb ember észre sem veszi a totalitárius rezsim felé való elmozdulást. A totalitarizmust főként a munka-, koncentrációs- és megsemmisítőtáborokkal társítjuk, de ezek csupán egy hosszú folyamat utolsó, zavarba ejtő végső szakaszai.

(Mattias Desmet )

https://www.erdely.ma/be-mered-venni-a-piros-pirulat-egy-konyv-amitol-felebredsz-mint-neo-a-matrixban

Szólj hozzá!