A halál kultúrájának végnapjai elérkeztek

Ne sajnáljuk…

A halál kultúrájának elérkeztek a végnapjai. Ne sajnáljuk, eleget szenvedtek milliók miatta, az álszent erőszak uralma alatt. Ők azok, akik valóban „keresztutat” jártak nemzedékek során keresztül. Ideje van mindennek, az ebből való feltámadásnak is. Évezredek óta voltak mindig néhányan akik ezt látták és erre vártak, de voltak mindig nagy tömegek is akik hitetlenkedve nézték. Ma sincs ez másképp.

„Régóta mondogatom, köszönöm, hogy Tanár Úr is megerősített benne /bár kicsit eltérő narratívával/, hogy az alapvető jogi berendezkedésünkkel van a probléma – nem vagyok jogtudós, de talán a római jogból jön -, mert a tágan értelmezett élethez való jogot alárendeli a vagyonhoz való jognak. Ez még a híres keresztény kultúránkkal is szembe megy, nemhogy az igazságérzetünkkel. És mindemellett most a kultúra lecserélése zajlik egy nem keresztényre, mert az még mindig akadályozza erkölcsileg az emberek totális kifosztását. Összefoglalva a véleményem szerint nem a jogállammal van az elsődleges probléma, hanem a jogi alapokkal.”

(Haraszti Gábor hozzászólása Bogár László kommentárjához)

„Köszönet ezért a tartalmas megjegyzésért! Annyit tennék csak hozzá, hogy a római joggal szemben (mely a tulajdont védi), egyetlen egy jog volt a történelem során, mely az embert védte, de ez nem kellett nekünk. Innen az embertelen jog minden látszat mögötti brutalitása, Pascallal szólva: Amikor nem tudták megtenni az igazságot hatalomnak, megtették a hatalmat igazságnak. Egyedüli alternatíva a nagyobb és a kisebb rosszal a Jézus Krisztus által meghirdetett Isten országa, mely az egyes emberek megszólítása és jóra, jobbra, még jobbra való késztetése. ” 

(Reisinger János viszontválasza ui. YouTube cím: „Csinált” alkotmányozás, avagy jogÁllamVédelmiHatóság)

Volt már olyan vezető szellemisége a magyarságnak, akik ezer éve is látták hova vezet hosszútávon, ha a „közlegelők” magántulajdonba kerülnek!! Tudásuk továbbadási szándékát jelzi az apostoli koronánk szimbolikus „felajánlása”. Minden más csak elterelés. Ennek a gondolatnak és szellemnek a kiszabadulása lehet az a „madár”, amiről Pio atya már beszélt…

Az egész szerencsétlen világ csak a Káin és Ábel mintát ismeri (amiben csak tettes és/vagy áldozat lehet az ember). Kaszton belüli, vagy pária. Kiválasztott, vagy kitaszított. Az elmúlt évezredekben csak ennek volt sajtója, csak ez a „projekt” futott a gyakorlatban. Róma ezzel élte túl magát – a „divide et impera”  szellemében.

Látjuk hova jutottunk… 

Ideje promótálni nekünk magyaroknak, akiknek még emlékeiben él egy másik lehetséges embertársi modell is, hogy van valódi választási lehetőség, nem csak egy négyévente megrendezett cirkuszi show! Ideje elővenni és  bemutatni a Hunor-Magor modellt! Mert az eltelt évezredek alatt már testvér itt mindenki – a gének bizonyítják!

Nyilván meg kell várni az alkalmas időt, amikor a legtöbb országban már ugyanezt akarják!

Szólj hozzá!