Véletlen – vagy mágia?!

Sok elmélet született már szeptember 11 kapcsán arról, hogy miért éppen arra a napra időzítették akciójukat az elkövetők? (Nagyon valószínű, hogy nem előző este döntötték el az időpontot.) Ezért egy újabb “találgatásra” ad lehetőséget az óegyiptomi, az etióp és a kopt naptár!! Ugyanis azok kezdőnapja (újév napja) – éppen a mi naptárunk szerinti szeptember 11-re esik!?

kopt_naptar.jpg

“Az újévet ugyanakkor tartják, szeptember 11-én, és most léptek a 2001. évbe, (ti. 2008-ban) azaz a harmadik évezredükbe. Az évszám körülbelül 7 évvel kevesebb (7 év, 9 hónap és 10 nap), mint a mi jelenlegi naptárunk, és egészen pontosan 276 évvel több, mint az egyiptomi koptok évszáma. Naptáruk léptetési rendszere és felépítése ugyanaz, mint a koptoké, csak a hónapneveikben van kisebb különbség. ()Az etiópok jelenlegi naptárának ugyanaz a rendszere, mint a koptok naptárának, vagyis szintén a régi egyiptomi naptárra épült.”

(Az idézet forrása itt található.)

Vajon totális véletlen ez az egybeesés? Vagy netán üzenni akartak az öreg „mágusok”, hogy ti. lássátok: még mindig itt vagyunk, tudunk mi még egyet és mást?! Például ezt a jó kis “slveszteri mulatságot” a 3. évezred eljövetelének apropóján??

ankh.jpg
Ó-Egyiptomi ANKH szimbólum

(Egyetlen dolog bizonyos: az áldozatoknak már tökéletesen mindegy. )

Szólj hozzá!