Mi a valódi helyzet a világban?

vocem mittere in alteram partem! (Hallgattassék meg a másik fél is!)

Akit ez a téma komolyabban érdekel, és nem kiván rágódni a bulvármédia gumicsontjain a közösségi háló bugyraiban, azok számára a lényegről szóló olvasmány. Mert a lényeg, hogy a háború is végeredményben csak a pénz miatt van. (Szergej Jurjevics történelmi távlatú elemzése.)

1 – rész:https://demokrata.hu/vilag/az-amerikai-orosz-haboru-ukrajnai-hadszintere-es-az-uj-gazdasagi-vilagrend-522077/

2 – rész: https://www.erdely.ma/a-harmadik-forgatokonyv-katasztrofalis-az-emberiseg-elpusztul-interju-szergej-glazyevvel-putyin-volt-fotanacsadojaval-ii-resz

Át kell jutni a tű fokán…

“Mi a valódi helyzet a világban?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. A nyugat sötét éjjele…

  Cuki-muki miniszterelnök asszony meg az illetékes minisztere kijelenti, hogy már pedig az oroszok leshetik, hogy rubelben fizessenek majd májusban, mikor esedékes lesz a fizetési kötelezettségük.

  https://www.reuters.com/article/ukraine-crisis-finland-gas/finland-will-not-pay-for-russian-gas-in-roubles-says-minister-idUSL5N2WQ53N

  Ez bizony elég bátor kijelentés, ha számításba vesszük a finn gázimport arányát Oroszországból: 94 %

  http://www.statista.com/chart/26768/dependence-on-russian-gas-by-european-country/

  Akkor meg mi lesz? Gáz nélkül maradnak a finnek? Lehet, hogy valamennyit be tudnak szerezni máshonnan, de hogy az az igényük töredéke lehet csak, az teljesen biztos! Erre nincs szabad kapacitás a piacon, nincs működőképes logisztikai megoldás, ami reális alternatívája lehet az orosz gáznak. Egyszerűen az egyik pillanatról a másikra ilyen nincs, ez nem így működik, nyugodtan utána lehet nézni például a termelők lekötött eladási kapacitásainak, a nem létező szabad LNG-t szállító hajókapacitást stb.

  Akkor?
  Itt jön a trükk, amit már nem kötnek az oroszok ellen jól felhergelt kedves európai polgártársak orrára!

  A német Uniper az egyik legnagyobb gázimportőr Európában. Ők azt mondják, igen, készek fizetni az oroszoknak úgy, hogy mindenki elégedett legyen, szóval ha az orosz fizetési modell szerint kell, akkor az is rendben van.

  http://www.reuters.com/business/possible-pay-russian-gas-while-complying-with-sanctions-uniper-2022-04-25/

  Aha. De ki ez az Uniper? Nézzük is meg a részvényeseit!

  “he Finnish energy utility Fortum Oyj is – via its indirect holding company Fortum Deutschland SE, Düsseldorf – the main shareholder of Uniper.”
  78 %!

  http://www.uniper.energy/investors/share/shareholder-structure

  Fortum Oy? Finn? Kié ez a cég?

  http://www.fortum.com/about-us/investors/share-information/major-shareholders

  “Prime Minister’s Office” ???? 50.76 % ????

  Na, de cuki-muki!!! Te kis hamis barna!!!

  A finn államé a Fortum, azé meg az Uniper, aki majd ellátja Finnországot gázzal!

  Neeeem, Finnország nem fizet a Gazpromnak vagy a rohadt bankjának! Csak az Uniper.

  És ha azt hiszitek, hogy ez az egyetlen ilyen példa, akkor tévedtek! Ha azt hiszitek, hogy bármilyen olajembargó után majd az európai multik nem veszik majd az orosz olajat, akkor tévedtek! Már ma megy a nagy blending a nyílt tengeren, a lett olajtartályokban stb. A lényeg, hogy a képmutató simlis nyugat-európai nagyvállalatok megfogják találni a megoldást, ha akarják! Méghozzá úgy, hogy az oroszok olyan módon jutnak a pénzükhöz, ahogy kérik.

  De az elvakult, hülye lengyelek meg bolgárok már ma szopómódban vannak, majd az EU-s tagországok, meg nagyra becsült nagyvállalatai jó szolidárisan kisegítik őket. Ha akarják! De annak ára lesz!

  Az amerikaikról meg kár egy szót vesztegetni! Ezerben nyomják a bizniszt az oroszokkal, közben meg röhögnek az európaiakon, főleg a közép-kelet európai szolgáikon!

  Azt hiszitek, hogy ezt a Karmelita kolostorban vagy a Bem rakparton nem látják?! Meg sok más helyen, más országokban is?!

  Forrás: http://www.antalffy-tibor.hu/3819-a-haboru#comment-320074

  Válasz

Szólj hozzá!