2020.0202 A tükör

Mikor az emberek elhalnak a félelem miatt
és azoknak várása miatt,
a mik e föld kerekségére következnek:
mert az egek erősségei megrendülnek.
(Luk.21,26)

Elérkeztünk egy un. “tükördátumhoz”, vagyis egy olyan dátumhoz, ami jobbról-balról olvasva is ugyanazl. Ezt hívják palindrom számnak, aminek eredete messzire nyúlik vissza http://www.mimicsoda.hu/cikk.php?id=1468

Ezen túlmenően azonban most kettős(!) tükörszámmal van dolgunk, amennyiben nem csak a teljes dátum, hanem az évszám és a hónap-nap száma is egymásnak tükörképe. Minden számmisztikát mellőzve könnyen belátható, hogy az ezredfordulók környékén mindig találkozunk ilyen érdekes “tükörszámokkal”.

Mindenki tükörbe nézhet tehát az idén, sőt kivételesen még jövőre is: 20211202 megint egy ugyanilyen dátum! (azután hosszú szünet…) El lehet most gondolkodni hogy mi a célja az emberi életnek, az egész emberiségnek? Az újabb és újabb “kütyükön” kívűl? Mi a morál, ha nem a társas viszony legfelsőbb rendezője, fenntartója?!? Az egész emberiség immunrendszere – ha úgy tetszik.

„Minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, melly ha megvész:
Róma ledűl, s rabigába görbed.”

Nos ez az időszak tartogat veszélyeket amióta megjelent az újabb vírustermék. Ki-mi követte el, hogyan fogant és született eme “torzszülött”? – már szinte mindegy – a lényeg hogy megjelent és kiszabadult. Ezzel elindult egy olyan folyamat ami kb. pont egy-két évre “muníció”-val szolgál, hogy a lényegről még el lehessen terelni a figyelmet De azután?

„A londoni Imperial College kutatóinak becslése szerint 2020 január 18-ig – majdnem egy héttel a város lezárása elõtt – legalább 4000 ember fertõződött Wuhanban. A modell szerint a hónap végén Kínában országos szinten minimum 20 000 fertőzött lehet, de esély van akár 100000 vírusgazdára is.

Zhong Nanshan, Kína egyik vezető légúti szakértője és a 2003. évi SARS elleni küzdelem hőse úgy vélte, hogy a számok a következő 10 napon belül csúcsra kerülnek.

Más szakértők figyelmeztetnek, hogy míg a Hubei-járvány az elkövetkező hetekben tetőzhet, más kínai nagyvárosokban önfenntartó járványok fordulhatnak elő, amelyek továbbra is a kórokozó szóródásáj jelenthetik az ország egész területén és világszerte.

Az egyik szakértő szerint Kína legnagyobb városaiban áprilisban vagy májusban törhet ki a járvány, majd júniusban és júliusban fokozatosan lassulhat.”

http://www.sci-news.com/medicine/2019-ncov-outbreak-sars-h1n1-pandemic-08072.html

Ezen az alapon számolva az időtényezővel, úgy tűnik, hogy amire Kínában csökkenni kezd majd az áldozatok száma, addigra fog csak igazán beindulni a világ több pontján. Már ma nyilvánvaló, hogy a világ már soha nem lesz olyan mint eddig volt – de ez perspektívát is nyit! Hisz nem tökéletes a jelenlegi társadalmi rendszer, az biztos. Akik túlélik, azokon is múlik majd hogy milyen lesz.az új:

Kooperatív vagy továbbra is konfrontatív? 21 már nyerő szám, 3*7 🙂 vagy nem?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Addig is pozitív ráhangolódásnak egy kis meditáció az eljövendő időszakról: 🙂

Szólj hozzá!